Υλικά
- 1 φλιτζάνι ασπρομύτικα φασόλια Λήνου
- 1 φλιτζάνι μαύρη φακή Beluga
- 2 κουταλιές της σούπας νεροκρεμμυδο Ζακύνθου
- ½ καρότο στον τρίφτη
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 ψιλοκομμένη πιπεριά κόκκινη τσιλι
- 1 χούφτα άγρια ρόκα
- 3 ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
- 1 κουταλιά κάπαρη
- 1-1,5 κουταλάκι ξερή μαντζουράνα
- Αλάτι πιπέρι
- Λαδόξυδο
Βράζετε για 20 λεπτά ξεχωριστά τα δυο όσπρια για να μην πάρουν χρώμα τα φασόλια από το νερό της φακής. Πρέπει να είναι όλα αλ τέντε. Σουρώνετε, τα ενώνετε σε ένα μπολ, τα αλατίζετε και τα ραντίζετε όσο είναι ζεστά με λίγο λαδόξυδο. Όταν κρυώσουν προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με προσοχή. Συνοδεύστε με βραστά αυγά και φέτα.
Συνταγή: Ζαφείριος Χατζηχαλκιάς
-
AΦΚΟΣ (φάβα Λήμνου) 500gr Σαλαμουσάς
€4,50 -
Ceramica Γκαράλης Wines 750ml
€14,00 -
DIFESTIA 200ml Κτήμα Χταζηγεωργίου
€4,20 -
DIFESTIA 750ml Κτήμα Χατζηγεωργίου
€10,80 -
EVANT PINK 750ml
€7,90 -
EVANTE MANDRES ΚΟΚΚΙΝΟ 750ml
€9,50 -
EVANTE MANDRES ΛΕΥΚΟ 750 ml
€9,50 -
EVANTE Perdikou 750ml
€8,80 -
EVANTE Sacre’ 750ml
€9,20 -
FRIZZANTE 200ml Κτήμα Κουκουλίθρας
€2,50 -
FRIZZANTE 750ml Κτήμα Κουκουλίθρας
€7,00 -
LA TERA 500ml Limnos Organic Wines
€11,30