Υλικά

  • 1,5 φλιτζάνι ρεβίθια Κτήμα Παγωνια μουλιασμένα από βραδύς
  • 1 μικρή μελιτζάνα σε κυβάκια ψημένη στο φούρνο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες χωρίς φλούδα χοντροκομμένες
  • 1 μίσχος σέλερι χωρίς φλούδα χοντροκομμένο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1φλιτζανακι ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

Σιγοβράζετε τα ρεβίθια για 10 λεπτά και τα σουρώνετε. Συμπληρώνετε βραστό νερό που να τα σκεπάζει, προσθέσετε την δάφνη, το δεντρολίβανο, το μισό ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και συνεχίστε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ακόμη. Παράλληλα ετοιμάζετε μια σάλτσα ντομάτας σοτάροντας στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το πράσο, το καρότο και το σέλερι, και στο τέλος την ντομάτα προσθέτοντας το ανάλογο αλατοπίπερο την πάπρικα και λίγο νερό. Σιγοβράζετε την σάλτσα για 10 λεπτά ακόμη και προσθέτετε την μελιτζάνα. σιγομαγειρεύετε για 3-4 λεπτά και αδειάζετε την σάλτσα στα ρεβίθια . Συνεχίζετε το μαγείρεμα γι 20 λεπτά και σβήνετε την φωτιά . Στο πιάτο ρίξετε λίγο λεμόνι για να
«ξυπνήσει» η γεύση σας.