Υλικά
- 300 γρ ασπρομάτικα φασόλια Λημνου
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
- 2/3 του φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- χύμος από 1 λεμόνι
- αλάτι & πιπέρι
- 5 λιαστές ντομάτες για διακόσμηση
Καθαριζουμε τα φασολια από ξενα σωματα
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα φασόλια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια και κρύο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει.
- Τα βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε 10 λεπτά και σουρώνουμε το νερό.
- Τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα, με φρέσκο νερό όσο να τα σκεπάζει και αλάτι, για να σκληρύνουν και να μη λιώσουν στο βράσιμο.
- Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι πολύ (περίπου 20-30 λεπτά).
- Σουρώνουμε τα φασόλια,.
- Τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με της λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες .