Περιγραφή
Μέσα στο “καφας΄”(παραδοσιακό ντουλάπι με σήτα γύρο γύρο για να αερίζετε) στοιβάζονται τα κεφαλάκια του μελίχλωρου που φτιάχνεται από αιγοπρόβειο γάλα. Το Μελίχλωρο ή Μελίπαστο είναι ένα τυρί που παράγεται από παράδοση στη Λήμνο. Παρασκευάζεται παραδοσιακά από αιγοπρόβειο γάλα, το οποίο μετά τη στράγγιση, εκτίθεται σε σκιερούς χώρους, τις περιόδους κατά τις οποίες η υγρασία της ατμόσφαιρας είναι σχετικά χαμηλή (μετά το τέλος της άνοιξης), ώστε βαθμηδόν να αφυδατωθεί. Σε πρώτη φάση το τυρί αποκτά υφή μεταξύ χλωρού και ξηρού, ενώ όταν η αφυδάτωση προχωρά, το τυρί γίνεται σκληρό. Καταναλώνεται με ζυμαρικά, σαγανάκι αλλά και ως επιτραπέζιο.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.